Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Concurs pentru suplinirea postului de administrator principal al ZEL „Bălți”

27 iun. 2017,, 18:04   Economie
1789 0

Ministerul Economiei al Republicii Moldova a anunțat un concurs de selectare a candidatului pentru suplinirea postului vacant de administrator principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, termenul limită de depunere a documentelor pentru participare la concurs este data de 6 iulie 2017, ora 16:00. Informația detaliată privind cerințele înaintate față de candidații la postul de administrator principal al ZEL „Bălți” și documentele pe care ei urmează să le prezinte pentru a participa la concurs este plasată pe site-ul Ministerului Economiei.

ZEL „Bălți” este una dintre cele mai mari zone economice libere din Moldova, formată din 11 subzone, în care sînt realizate cele mai mari proiecte investiționale.

De menționat că, potrivit modificărilor la Legea privind zonele economice libere adoptate anterior și altor legi, de acum înainte principalii administratori ai ZEL-urilor din Moldova vor fi numiți în acest post în baza unui concurs prin ordinul ministrului Economiei, și nu prin hotărîrea Guvernului, așa cum s-a procedat pînă acum.

Potrivit modificărilor aprobate, timp de 30 de zile din ziua intrării în vigoare a acestei legi, se suspendă înainte de termen abilitățile administratorilor principali ai zonelor economice libere desemnați anterior fără concurs.


În conformitate cu Legea adoptată, Ministerul Economiei urmează: să numească în funcțiile care au devenit vacante administratori principali selectați pe bază de concurs și să încheie contracte cu aceștia; să înlocuiască Guvernul în calitate de angajator și să încheie contracte pe cinci ani cu administratorii principali numiți de Guvern în baza concursului pînă la intrarea în vigoare a modificărilor menționate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?