X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Migranții moldoveni au donat 2000 euro pentru „Bach la Casa de Cultură”

27 iun. 2017,, 18:10   Societate
1235 0

Un grup de 23 moldoveni din diasporă, denumiți Diaspora Culturală, au donat astăzi, 27 iunie, 2000 euro pentru inițiativa Moldo Crescendo, „Bach la Casa de cultură”.

Potrivit Victoriei Nagy Vajda, moldoveancă stabilită în Luxemburg, donatorii sunt un grup de prieteni pe Facebook, din Franța, Emiratele Arabe Unite, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, România și SUA, care își propun să susțină artiștii și proiectele culturale din R. Moldova.

„Credem că acest festival este foarte important, deoarece are loc în diferite localități din Moldova, unde oamenii nu sunt prea „răsfățați” cu evenimente culturale și poate va fi prima lor întâlnire cu muzica clasică, ascultată la casa de cultură din satul sau orașul în care locuiesc! În afară de aceasta, susținem muzicienii de la Moldo Crescendo, pentru că mulți dintre ei sunt „diasporiști” ca și noi”, a declarat Diaspora Culturală.

Grupul de moldoveni din diasporă

Reamintim, că între 21 iulie și 6 august, proiectul „Moldo Crescendo” își propune să organizeze evenimente culturale gratuite, cu muzică clasică, produse foto/video artistice și evoluția actriței Lia Sinchevici în 9 case de cultură din Republica Moldova. Evenimentele vor face parte din a treia ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău. Proiectul este organizat cu susținerea publicului larg, prin intermediul campaniei de crowdfunding pe Guvern 24.


Proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova cu studii la Universitățile de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia.

În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima dată în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut, „Moldo Crescendo Conace”, care, la fel, a fost finanțat prin crowdfunding, în proporție de 30%. Inițiatoarea donației din partea Diasporei Culturale, Victoria Nagy Vajda a contribuit în ediția de anul trecut cu peste 700 euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?