Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

S-au pomenit că nu sînt unicii proprietari ai apartamentelor cumpărate (VIDEO)

27 iun. 2017,, 14:42   Societate
4162 1

Zeci de oameni care semnează contracte de investiţii cu unele firme de construcţii află cu stupoare că apartamentele lor au fost vîndute de cîteva ori, iar firma de construcţii e în faliment.

Astfel, ani la rînd, oamenii sînt nevoiţi să umble prin instanţe să-şi caute dreptatea.

În unele cazuri însă, chiar dacă oamenii ajung proprietarii apartamentelor revîndute, ei sînt obligaţi să le elibereze, în urma hotărîrilor de judecată.

Peste 100 de oameni au investit mii de euro în apartamentele din acest bloc de pe Bulevardul Dacia încă din 2007. Ulterior însă 36 dintre ei au aflat că locuinţele lor mai au şi alţi stăpîni.

"Au fost încheiate cu persoane fizice anterior, dar nu au fost înregistrate la Cadastru, şi asta a permis fostei administraţii să încheie a doua oară cu Compania de leazing şi cu instituţia financiară. Banii s-au luat şi de la unul, și de la altul", a declarat avocatul Alexandru Grosu.


Între timp, firma a intrat în faliment, iar blocul a rămas neterminat.

Oamenii sînt revoltaţi mai ales de faptul că fostii administratori ai firmei de construcţii nu sînt pedepsiţi în niciun fel.

"Foarte greu, numai pornim dosare penale, le clasează, le marinează, nu le face nimic. Spun ei că nu prea sînt elemente de infracţiune", a spus avocatul Alexandru Grosu.

Fostul administrator al firmei o face pe mortul în popuşoi.

"Nu mă ocup cu gestionarea firmei, nici nu m-am ocupat, nici nu mă ocup. - Niciodată nu v-aţi ocupat cu gestionarea firmei? - Nu", a declarat fostul administrator al companiei de constucţii Andrei Cojocaru.

"Dumneavoastră trebuie să-l sunaţi pe domnul Andrei, eu am fost un angajat acolo, trebuie să-l sunaţi pe dumnealui ca proprietar. Dar ceea ce au făcut dumnealor trebuie să şi le asume", a spus fostul angajat al firmei de construcţii Vitalie Cojocaru.

Una dintre victime, Diana Guzun, a primit recent citaţie de la executorul judecătoresc să elibereze apartamentul său de 120 de metri care a costat 73.000 de euro. Contractul de investiţii a fost declarat nul de către Curtea Supremă de Justiţie.

"În orice clipă vine şi ne scoate cu copilul din casă, în stradă. Noi nu avem o altă locuinţă", a spus Diana Guzun.

Tînăra familie e dată afară din apartament, avînd toate actele în regulă.

" -Iată contractul. – Din ce dată e? - Din 27 decembrie 2007, înregistrat la oficiul cadastral în 2009, actul de primire-predare. Tot, tot cum trebuia", a spus Diana Guzun.

"Cu chiu, cu vai am adunat, pentru a face o casă ca să putem trăi normal. Acum uite la ce am ajuns! Cum să mai avem încredere în ţara asta? Are copil mic, unde să se ducă, ce să facă?", a spus mama Dianei Guzun, Valentina Cioară.

Dreptul de proprietate asupra locuinţei ar aparține unuia dintre foștii administratori ai firmei de construcții Bis-Engineering.

"Ea trebuie să iasă din apartament pentru că este, de fapt, averea mea. Eu nu am nimic cu dînsa personal absolut, numai milă mi-e de ea", a spus fostul administrator SRL Bis- Engineering, Ştefan Petrache.

Ştefan Petrache, timp de 16 ani, l-a avut ca asociat pe Boris Moraru. Petrache ar fi ieşit din firmă, cerîndu-i lui Moraru o anumită sumă de bani. Au făcut un contract de garanţie pe apartamentul Dianei Guzun. Partenerul de afaceri susţine însă că acel contract e unul fictiv, mai mult, a fost încheiat antedatat.

„Contractul n. 25 din 9 februarie, data pe contract 9 februarie 2007, era de fapt făcut în martie 2008. Reiese că contractul Dianei Guzun pentru apartament a fost făcut primul? - Primul, la 26 decembrie 2007", a spus administratorul SRL Bis-Engineering, Boris Moraru.

Moraru spune că nu i-ar fi dat banii promişi lui Ştefan Petrache pentru că el i-ar fi dator cu bani. Mai afirmă că este în imposibilitate să întoarcă acum banii Dianei Guzun, aşa cum a hotărît instanţa. Asta pentru că firma nu este nici insolvabilă, dar nici active nu are deja de şapte ani.

"Familia respectivă nu are decît oprţiunea de a înainta o acţiune împotriva statului, să se adreseze Curţii Europene pentru Drepturile Omului", a declarat avocatul Andrei Bivol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?