Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Detalii noi ies la iveală în dosarul Melniciuc

27 iun. 2017,, 14:27   Societate
6775 6

Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul pentru percheziționarea, reținerea și aducerea silită în fața organului de urmărire penală, nu însă și pentru arestarea judecătorului Oleg Melniciuc.

Declarația a fost făcută pentru Deschide.md de Teo Cîrnaț, membru al CSM.

Sursa citată a declarat că majoritatea membrilor CSM au considerat prematur acordul pentru o eventuală plasare în arest a magistratului.

„Dacă va fi nevoie de arest, procurorul general va trebui să vină repetat în fața membrilor CSM pentru a argumenta necesitatea măsurii preventive”, a specificat Teodor Cîrnaț.

El a precizat că dosarul a fost pornit pe 7 martie, curent după ce procurorii au constatat că pe parcursul anului 2014-2016 Oleg Melniciuc a obținut venituri cu circa 700 de mii de lei mai mari decît a declarat oficial.


De asemenea, Cîrnaț a ținut să precizeze că dosarul este pornit pe faptul îmbogățirii ilicite, nu pe numele unei persoane. Prin urmare, un eventual statut procesual penal al magistratului urmează să fie precizat ulterior.

Precizăm că procurorii anticorupție efectuează acum percheziții în biroul judecătorului Judecătoriei Chișinău Oleg Melniciuc, în cadrul unui dosar deschis pe numele acestuia pentru îmbogățire ilicită. Melniciuc este primul magistrat urmărit penal în baza acestui articol (330.2), inclus în Codul penal al Republicii Moldova în anul 2013.

Informația a fost confirmată de procurorul general, Eduard Harunjen, care a solicitat astăzi CSM acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința lui Melniciuc. Eduard Harunjen a spus că dosarul a fost pornit în luna martie și că CSM a dat acordul pentru percheziții, reținerea magistratului și aducerea lui silită în fața organului de urmărire penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?