X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Începînd cu 2019, regata în jurul lumii Volvo Ocean Race va deveni bienală

29 iun. 2017,, 18:10   Ştiri Auto
2724 0

Volvo Ocean Race va trece de la ciclul de trei ani la cel de doi, după încheierea competiției a. 2017-2018. Astfel va fi asigurată o consecutivitate a evenimentelor din cadrul cursei navelor cu vele și va crește valoarea comercială a echipelor profesioniste, sponsorilor și orașelor-gazdă.

Așa dar, pe viitor în fiecare an calendaristic va avea loc o cursă, fapt care va asigura mai multe activități ale amatorilor acestei competiții de renume mondial, participarea instantanee a iahtmanilor profesioniști și o mai mare eficiență a investițiilor pentru sponsorii echipelor.

Regata a.a.2017-2018 va începe la 22 octombrie la Alikante (Spania) și se va încheia la sfârșit de iunie, următor, la Haga (Olanda). După care trei curse se vor desfășura în anii 2019-2020, 2021-2022 și 2023-2024, însă tenderul pentru orașele care le vor găzdui pe parcursul celor trei sezoane va începe chiar acum. Această modificare , plus noul format al staționărilor și resursele suplimentare va garanta mai multe posibilități și condiții flexibile pentru orașele-participante din lumea întreagă.

De extinderea relațiilor de parteneriat cu orașele-gazdă, tradițional, se va ocupa The Sports Consultancy. Agenția britanică colaborează cu Volvo Ocean Race mai bine de 10 ani.

Traseele Volvo Ocean Race, care inițial presupuneau doar trei staționări în toată lumea, în ultimii 20 de ani au devenit mai consistente. Astăzi cursa vizitează mult mai multe țări, ceea ce este important pentru sponsori și amatorii sportului. În anii 2017-2018 ruta va include 12 orașe-gazdă.


Cu trecerea la un ciclu mai scurt nu vor mai trebui vizitate toate piețele importante, pe parcursul unui sezon. Organizatorii vor putea alege traseele ce vor asigura echilibrul corect între componenta comercială și cea sportivă a cursei.

«Acum cursa durează 8-9 luni. Ciclul bienal permite reducerea ei cu câteva luni. Timp de 4 ani – având două curse, și nu una, – noi vom putea vizita mai multe țări, – consideră directorul general Volvo Ocean Race Mark Turner. – Noi vom păstra ADN-ul și vom fortifica moștenirea cursei – mereu în jurul lumii, cu Oceanul de Sud în jurul Antarcticii în inima traseului ».

Volvo Ocean Race plănuiește vizitarea Americii de Nord și a celei de Sud, a Australiei, Chinei și cel puțin a cinci țări europene de bază în fiecare al doilea sezon (uneori și în fiecare cursă). Aceasta va simplifica îndeplinirea angajamentelor echipelor în fața sponsorilor până la stabilirea traseelor finale.

«Rezultatul evident al acestor modificări vor fi înțelegerile dintre echipe și sponsori, care vor include 2 curse în perioada de 3 - 4 ani. Anterior aceasta se întâmpla rar din cauza intervalului mare de 6 ani între startul și finișul cursei. Mai erau și angajamentele de prea lungă durată pentru majoritatea echipelor. Modificarea promite o succesiune mai mare a participanților, activizarea sponsorilor și ”gălăgia” generală între curse, căci echipele vor fi mai deschise, iar colaborarea cu ele – mai eficientă din punct de vedere sportiv și comercial», – spune Turner.

«Renunțarea la pauzele lungi dintre curse permite soluționarea multor probleme, inclusiv a celor care apar în procesul de comercializare. Din clipa trecerii navei One Design echipele au încercat să comercializeze sponsorii pentru perioada pauzei în cursă, deși contractele e mai bine să fie încheiate în perioada activă a cursei. Totuși, participanții vor avea suficient timp între finiș și startul următoarei curse pentru odihnă și căutarea sponsorului – această perioadă va dura circa 16 luni ».

Faptul că Volvo Ocean Race aparține partenerilor titulari Volvo Group și Volvo Car Group asigură evenimentului o stabilitate durabilă, ceea ce este foarte important pentru sponsorii care participă la cursă de partea echipelor, și pentru organizatorii care reprezintă partea-gazdă. Organizatorii au declarat deja, că sezonul 14 Volvo Ocean Race în 2019-2020 va avea loc cu noile iahturi de curse oceanice monohull. Includerea catamaranelor ”zburătoare” în seria curselor de coastă garantează un test multilateral în competițiile navelor cu vele.

Trecerea la noul ciclu va permite echilibrarea calendarului de curse. În premieră, la cursele Volvo Ocean Race ciclurile de 2 și 4 ani pentru Cupa Americii, Jocurile Olimpice și Vendée Globe vor fi sincronizate fără coincidența evenimentelor concrete.

Volvo Ocean Race începea odată la 4 ani, începând cu primul sezon în a. 1973-1974, cunoscută atunci ca Whitbread. Din 2005-2006 cursa a trecut la ciclul de trei ani.

Organizatorii ei au promis că încă două starturi după sezonul 2017-2018 vor pleca din portul Alikante (Spania).

Pe viitor, sunt posibile trasee noi ale regatei, inclusiv noi puncte de start/finiș dincolo de hotarele Europei, precum și înconjurul instantaneu al Antarcticii.

«Cursa va trece prin toată lumea, iar Oceanul de Sud va rămâne în centrul competiției, organizate pentru cei mai buni iahtmani din lume, cu un nou înconjur instantaneu al Antarcticii, care va fi inclus ca trecere în majoritatea sezoanelor, – a spus Turner. – Credem că vom reuși să majorăm valoarea comercială fără a merge la compromise ».

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?