Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Întrebare incomodă pentru Pavel Filip, la ședința APCE

27 iun. 2017,, 12:50   Politică
16920 15

Premierul Pavel Filip a fost pus într-o situație dificilă, după ce un deputat european i-a adresat o întrebare incomodă ieri, la ședința plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, notează NOI.md.

Demnitarul a fost întreabt de către deputatul Stîngii Europene Unite Andrei Hunko despre cazul fostului deputat comunist Grigore Petrenco, care riscă ani de închisoare pentru participarea la un protest antiguvernamental paşnic.

„Cunoaşteţi că Grigore Petrenco a fost membru al APCE, ulterior – membru de onoare al APCE şi, în ultimi ani, a fost supus represiunilor pentru proteste paşnice împotriva oligarhizării ţării. Poimîine ar putea fi condamnat la 4-5 ani de închisoare. Noi considerăm că el este deţinut politic. Ce credeţi în această privinţă? Vă doriţi să fiţi prim-ministru într-o ţară în care există deţinuţi politici?”, a întrebat deputatul.

În replică, Pavel Filip a precizat că „în Moldova nu se operează cu asemenea termeni”. El a mai precizat că nu cunoaște detaliile acestui caz și că nu poate să se pronunțe.

„Eu nu pot să confirm statutul de deţinut politic, pentru că în Republica Moldova nu se operează şi nu se percepe aşa noţiune, fie că vorbim de cazul Petrenco, fie că vorbim despre alte cazuri care sînt în instanţe. Trebuie să recunosc că nu știu toate detaliile nici în acest caz, nici în multe alte cazuri. Sînt doar cîteva dosare din peste 220 de mii existente în sistemul nostru”, a răspuns Filip în plenul APCE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?