Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Suburbiile Chișinăului „și-au măsurat forțele“ la Tohatin (VIDEO, FOTO)

27 iun. 2017,, 12:40   Sport
3828 1

Turneul sportiv pentru premiile Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan» s-a desfășurat în comuna Tohatin.

Tinerii concurenți și-au demonstrat abilitățile la cîteva categorii de sport. Turneul a fost dedicat celebrării celei de-a 27-ea Aniversări de la semnarea Declarației de Suveranitate, transmite NOI.md.

Programul turneului sportiv, organizat de Mișcarea de Tineret «Urmașii lui Ștefan», s-a dovedit a fi unul destul de amplu, atrăgînd tineri sportivi din mai multe suburbii ale Chișinăului. La concurs au participat reprezentanți ai comunelor: Tohatin, Budești, Cruzești și cei din satul Colonița. Concurenții au participat la tragerea la sorți pentru ca să-și determine rivalii. Inițial, au avut loc concursuri la armwrestling, pentru care a fost instalată o masă specială, pe care concurenții-amatori au putut să se simtă confortabil. Cel mai puternic armwrestler s-a dovedit a fi Alexei Maistru.


Un interes enorm pentru locuitorii comunei Tohatin a prezentat turneul la mini-fotbal, în care sportivii amatori din suburbiile Chișinăului și-au apărat demn onoarea localităților sale în meciurile necruțătoare cu rivalii. Favorit absolut s-a dovedit a fi echipa comunei Budești, care nu a cunoscut nici o înfrîngere în etapa de grup a turneului. În finală, ea a trebuit să lupte împotriva echipei-gazdă a turneului comunei Tohatin, meci în care jucătorii echipei de mini-fotbal din Budești și-au dovedit încă o dată superioritatea, învingîndu-și adversarii cu scorul de 5:3.

Cîștigătorii și laureații concursurilor au primit cupe și diplome din partea Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan», portalurilor: NOI.md, moldovenii.md și televiziunilor «Accent TV» și «NTV Moldova».

Turneul sportiv din comuna Tohatin a finalizat seria evenimentelor desfășurate sub auspiciile Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan», dedicate celei de-a 27-ea Aniversări de la semnarea Declarației de Suveranitate, care a avut loc pe 23 iunie 1990. În ziua solemnă tinerii patrioți au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și au luat parte la mitingul memorabil în cadrul căruia a fost subliniată necesitatea respectării actelor normative, care dovedesc suveranitatea și independența Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?