X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi dovezi susţin cu certitudine că Planeta 9 chiar există în sistemul solar

2 iul. 2017,, 14:00   Ştiinţă şi IT
2450 0

Mai multe grupuri de oameni de ştiinţă susţin că există o adevărată Planeta 9 în Sistemul Solar.

Echipa de cercetători de la California Institute of Technology a precizat că aceasta este de zece ori mai mare ca Terra şi se găseşte în zonele marginale ale sistemului nostru solar, mult după orbita lui Pluto, pe când savanţii de la Universitatea din Arizona susţin că au descoperit o nouă planetă în centura Kuiper.

„Probabilitatea ca aceasta să fie o greşeală statistică este de 0,001%”, precizează Mike Brown, autorul studiului efectuat de California Institute of Technology.

Altă descoperire a cercetătorilor Kathryn Volk şi Renu Malhotra, de la Universitatea din Arizona, relevă existenţa unor mişcări ciudate în Centura Kuiper, care se găseşte la marginea Sistemului Solar. Spre deosebire de savanţii din California, aceştia susţin că planeta este aproximativ de dimensiunea lui Marte. De asemenea, planeta este mult mai aproape, întrucât corpurile din centura Kuiper sunt la 30-50 de unităţi astronomice faţă de Soare (o unitate astronomică este distanţa dintre Pământ şi Soare), spre deosebire de cercetătorii din California care plasează Planeta 9 la o distanţă de 700 de unităţi astronomice, scrie Science Alert.

Ce este sigur este că cercetările curente indică prezenţe ale altor corpuri cereşti în sistemul nostru solar care, probabil din cauza traiectoriilor ciudate şi/sau a distanţelor mari, au rămas neobservate până acum. Aşadar, „Planeta 9” a devenit un termen generic pentru orice potenţială planetă a cărei existenţă nu a fost până acum confirmată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?