X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Parlamentul European îndeamnă Moldova să nu modifice sistemul electoral

27 iun. 2017,, 14:21   Politică
2336 6

Deputaţii din grupurile Parlamentului European îndeamnă conducerea Moldovei să renunţe la modificarea sistemului electoral. Despre aceasta a anunţat pe pagina sa de Facebook deputatul Parlamentului European din partea României Cristian Preda.


El a informat că 25 de deputaţi din grupurile Partidului Popular European, liberal, conservator, socialist şi ecologist au semnat o scrisoare deschisă către autorităţile Moldovei, în care cer renunţarea la reforma sistemului electoral.

"După ce, acum o săptămînă, le-am cerut, în întîlnirea avută la Bruxelles, domnilor Filip, Candu, Lupu şi Plahotniuc să retragă proiectul de lege care modifică sistemul de vot din Moldova, azi mi se alătură alţi 24 de deputaţi europeni, prin intermediul unei scrisori adresate responsabililor politici de la Chişinău", a menţionat Preda.

Printre semnatari se numără cunoscuţii europarlamentari Petras Austrevicius, Hans van Baalen, Elmar Brok, Renate Weber şi alţii. Mulţi dintre ei s-au întîlnit cu prim-ministrul şi cu preşedintele Parlamentului Moldovei, precum şi cu liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care săptămîna trecută au mers la Bruxelles, unde au încercat să convingă Parlamentul European de necesitatea desfăşurării reformei electorale.

Imediat după întrevederile de la Bruxelles, Cristian Preda a declarat că "în situaţia actuală, cea mai înţeleaptă decizie pentru Moldova ar fi retragerea din Parlament a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral".

"Cred că există o singură decizie politică raţională, şi anume retragerea proiectului de lege şi revenirea la implementarea reformelor. Toate grupurile politice din Parlamentul European au indicat conducerii Partidului Democrat că este necesară îndeplinirea pe deplin a recomandărilor Comisiei de la Veneţia", a subliniat eurodeputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?