Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: Recomandările Comisiei de la Veneţia vor fi îndeplinite

27 iun. 2017,, 13:10   Politică
2052 6

Prim-ministrul Pavel Filip a asigurat Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) că recomandările Comisiei de la Veneţia referitoare la modificarea sistemului electoral vor fi îndeplinite de către autorităţile Moldovei. El a făcut acest lucru luni, în plenul APCE, la Strasbourg.


La întrevederea cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Valentina Leskaj şi Egidijus Vareikis, Filip a menţionat că "recomandările sînt examinate minuţios şi vor fi luate în considerare la îmbunătăţirea proiectului".

În cadrul întrevederii au fost abordate subiectele ce vizează reforma justiţiei, reforma procuraturii, combaterea corupţiei şi spălării banilor, prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, promovarea antidiscriminării, asigurarea independenţei sectorului bancar şi a mass-mediei, care se realizează, inclusiv cu sprijinul proiectelor Consiliului Europei.

"Coraportorii APCE au încurajat autorităţile să continue reformele iniţiate, subliniind că, în urma monitorizării permanente a evenimentelor din Moldova, Consiliul Europei atestă o ameliorare a situaţiei în domeniul democraţiei, statului de drept şi respectării drepturilor omului şi îşi exprimă disponibilitatea de a acorda în continuare asistenţa necesară Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?