Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon, deranjat de scrisoarea deputaților europeni

27 iun. 2017,, 10:45   Politică
4284 6

„Presiunile externe sînt contraproductive și nu ne afectează în niciun mod”, a reacționat Igor Dodon la solicitarea europenilor de renunțare la schimbarea sistemului electoral, notează NOI.md.

Șeful statului a ținut să emită o declarație la acest subiect, după ce 25 de membri ai Parlamentului European au trimis o scrisoare conducerii de vîrf a țării, inclusiv premierului Pavel Filip, şi spicherului Parlamentului, Andrian Candu, prin care solicită retragerea proiectului de lege privind implementarea sistemului mixt de vot.

Demnitarul a ținut să precizeze că opinia cetățenilor este mai presus de ceea ce-și doresc partenerii externi. „Pentru noi contează opinia cetățenilor și obiectivele de politică internă. Presiunile externe sînt contraproductive și nu ne afectează în niciun mod. Și Președinția, și fracțiunea parlamentară a socialiștilor au o poziție fermă și vom merge înainte cu proiectul votului mixt, așa cum ne-am asumat în fața cetățenilor”, a comentat Dodon.

El a mai menționat că, dacă nu va exista susținere pentru proiectul votului mixt în lectura a 2-a, atunci socialiștii vor reveni la acest proiect de lege după alegerile din 2018.

„Deputații trebuie să fie aleși din popor. Așa vom obține o mai mare rezistență în fața diferitor ideologii și influențe externe care ne afectează statalitatea și identitatea moldovenească”, a conchis Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?