X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O expoziție a portului popular al Moldovei a fost inaugurată la Strasbourg

26 iun. 2017,, 18:50   Societate
5552 2

La Strasbourg, a avut loc luni, 26 iunie, vernisarea expoziției dedicate Zilei Naționale a Portului Popular al Republicii Moldova.

La eveniment au participat Prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Culturii, Monica Babuc, oficiali europeni și moldoveni, a relatat agenției Moldpres Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Premierul a remarcat faptul că Ziua Portului Popular, sărbătorită pentru al doilea an în mod oficial, este un moment de redescoperire a patrimoniului cultural al Republicii Moldova și de întoarcere la rădăcini: „Anume în astfel de momente înțelegem mai profund cine sîntem și de unde venim, ne conectăm la moştenirea noastră și apreciem mai bine bogăția spirituală a acestor locuri”.

Totodată, șeful Executivului relevat că portul popular este un element foarte drag al tradițiilor moldovenești, care reprezintă identitatea Republicii Moldova, exprimă creativitatea națională și dragostea de frumos.


În această ordine de idei, Pavel Filip și-a exprimat tot respectul și a mulțumit celor care păstrează tradițiile și care realizează în continuare costume populare, printre care și talentatul meșter popular Maria Cristea, ale cărei costume au fost prezentate la expoziție.

La rîndul său, ministrul Culturii, Monica Babuc, a spus că Ziua Portului Popular demonstrează diversitatea multiculturală a R. Moldova și contribuie la consolidarea societății noastre.

Expoziţia portului popular al Republicii Moldova la Strasbourg se va desfăşura în perioada 26-30 iunie. În cadrul acesteia sînt expuse 22 de fotografii care reprezintă portul popular din colecția Muzeului National de Etnografie şi Istorie Naturală, precum și 5 costume naționale și 6 ii de la Casa Cristea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?