X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Incendii devastatoare în sudul Spaniei. Mii de oameni au fost evacuați

26 iun. 2017,, 22:01   Externe
2027 0

Spania se confruntă cu incendii devastatoare.

Peste 2.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, ca măsură de precauție, după ce un incendiu violent de pădure a cuprins zona protejată a unui parc din Andaluzia, relatează Euronews.

Incendiul a izbucnit sîmbătă seară în Andaluzia, iar în scurt timp s-a extins și a cuprins și Parcul Național Donana, aflat în regiunea din sudul Spaniei. Autoritățile au fost astfel nevoite să evacueze 2.000 de persoane, care măsură de precauție, în timp ce sute de pompieri au intervenit să stingă flăcările.

În total, 550 de oameni, ajutați de 23 de elicoptere și avioane, se luptă cu flăcările. Rafalele puternice de vînt și temperaturile ridicate îngreunează însă operațiunea.

Cauza incendiului este necunoscută, însă liderul regiunii a afirmat că nu poate fi exclusă ipoteza că incendiul să fi fost provocat în mod intenționat.


Pînă acum nu s-a înregistrat nicio victimă în urma incendiilor devastatoare, însă autoritățile au intervenit din timp pentru a evita tragedia care a lovit în urmă cu o săptămînă Portugalia. În țara vecină, peste 60 de oameni și-au pierdut viața și sute au fost răniți în urma incendiilor care au izbucnit în centrul țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?