Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Producătorii moldoveni de mere și cireșe studiază experiența olandezilor

26 iun. 2017,, 17:42   Economie
1934 0

Un grup format din 21 de producători de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, membri ai asociațiilor „Moldova Fruct” şi „Dnestrovski fruct”, participă în perioada 26-30 iunie curent la o vizită de studiu în Olanda cu tema: „Studiul lanțurilor valorice ale merelor și cireșelor”, informează NOI.md.

Scopul vizitei constă în studierea și preluarea experienței practice a agricultorilor din Olanda în domenii precum: soiuri noi, tehnologii şi inovații în procesul de producere a merelor și cireșelor; mașini și utilaj agricol pentru lucrările în livezi; tehnologii de condiționare postrecoltare a fructelor; tehnologii şi inovații în producerea materialului săditor pomicol; servicii de consultanță profesională în aplicarea tehnologiilor de producere a merelor și cireșelor.

Participanții vor vizita întreprinderi din întregul lanț valoric al fructelor: pepiniere pentru material săditor pomicol, livezi super-intensive, frigidere pentru depozitarea fructelor, case de ambalare. Evenimentul va culmina cu vizita participanților celui mai important eveniment dedicat merelor în Olanda – „Appeldag” („Ziua Mărului”). Expozanți ai acestui eveniment sînt companii cunoscute ce oferă producătorilor de mere soluții tehnologice în diferite verigi ale lanțului valoric.

Vizita va prilejui comunicarea directă între producătorii de fructe moldoveni cu producătorii de fructe și furnizori de tehnologii și echipamente din Olanda.

Experienţa şi cunoştinţele acumulate pe parcursul vizitei vor fi împărtășite membrilor asociaţiilor partenere, la seminarele planificate pe tot parcursul anului.

Vizita de studiu este organizată în comun în cadrul Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru în creșterea competitivității fructelor pe piețele tradiționale și alternative, creată de Asociația „Moldova Fruct”, în parteneriat cu Asociaţia „Dnestrovski Fruct”, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?