Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Incendiile se pot abate asupra Moldovei? Autoritățile anunță mai multe măsuri

26 iun. 2017,, 15:29   Societate
1317 0

Temperaturile înalte care sunt prognozate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pot provoca incendii în pădurile din țară, notează NOI.md.

În acest sens Agenția Moldsilva a dispus entităților silvice subordonate să intensifice paza sectoarelor de pădure gestionate ca urmare a riscurilor sporite de izbucnire a incendiilor provocate de temperaturile ridicate.

A fost emis pericol de clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere, dar și a culturilor agricole, care se poate extinde pe o mare parte a teritoriului țării. Cea mai mare parte a incendiilor înregistrate în fondul forestier pe teritoriul Republicii Moldova sunt provocate intenționat, sau din neglijența și neatenția oamenilor, nerespectînd normele antiincendiare în special în perioadele secetoase, concomitent cu creșterea temperaturii sporește și suprafața pădurilor afectate de incendii.

Agenția „Moldsilva„ atenționează populația să nu aprindă miriștea și pătura erbacee uscată din preajma pădurilor și a culturilor silvice plantate pe terenurile degradate.Totodată, mai informăm, persoanele care în perioada caniculară desfășoară activități de recreere în fondul forestier, să opteze pentru locurile special amenajate, inclusiv din punct de vedere al siguranței antiincendiare.

Potrivit Codului Silvic nimicirea şi vătămarea pădurilor ca rezultat al incendierii sau folosirii neglijente a focului, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor şi regulilor sanitare în pădure sunt considerate contravenţii silvice. Persoanele fizice şi juridice, care se fac vinovate de aceste încălcări sînt trase la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?