X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Socialiștii, supărați că Dodon a fost impus să demisioneze din partid

26 iun. 2017,, 12:30   Politică
4249 7

Deputații PSRM consideră neconstituționale prevederile legii care îl obligă pe președintele ales să-și suspende calitatea de membru de partid pe perioada mandatului, comunică NOI.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PSRM Vladimir Țurcan. El a menționat că va sesiza Curtea Constituțională pe marginea acestei probleme. „În opinia noastră, însăși prevederea despre suspendarea temporară este neconstituțională. În acest context, avem de gînd să o contestăm la Curtea Constituțională”, a precizat Țurcan în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Parlamentarul a precizat că orice tentativă de a-l debarca pe Igor Dodon de la președinție se va solda cu eșec, întrucît populația nu va admite un asemenea scenariu.

„Toată lumea vede foarte bine că dumnealui este un președinte adevărat, puternic, nu stă în birouri sau la Condrița și tace, dar permanent este în activități, în înaintarea multor inițiative, solicitări, întrevederi cu omologi de nivel înalt. Asta vorbește despre faptul că dumnealui realizează în deplină măsură potențialul împuternicirilor președintelui, care nu au fost utilizate anterior și unii le-au uitat. Unii cred că își depășește atribuțiile. Alții chiar se gîndesc la înaintarea unei cereri de demitere. Nu le va reuși pentru că nu este temei și pentru că populația nu va susține această cerere la referendum. Sondajele demonstrează acest lucru. Autoritatea președintelui este în creștere, în paralel cu creșterea autorității și imaginii partidului”, a explicat Țurcan.

Demnitarul a mai relatat că pregătirile pentru referendumul republican din 24 septembrie, organizat la inițiativa lui Igor Dodon, sînt în toi. El s-a arătat convins că plebiscitul va avea loc, în ciuda piedicilor care ar putea fi puse de oponenții politici.


„Noi deja desfășurăm mai multe acțiuni în care le explicăm oamenilor ce dorim. Propunem ca dumnealor să mediteze, să conștientizeze aceste chestiunii și să-și formeze o opinie clară despre întrebările care vor fi supuse referendumului. Mai mult decît atît, din sondajele care se prezintă se vede că ținta acestor întrebări corespunde cu cerințele și opinia oamenilor. Eu sînt sigur că referendumul totuși va avea loc. Scopul lui este de a verifica opinia cetățenilor în privința mai multor subiecte”, a spus Vladimir Țurcan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?