Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

FSB: Pregătirea atacurilor teroriste din St. Petersburg se face prin intermediul Telegram

26 iun. 2017,, 16:10   Externe
1482 0

Pregătirea atacului terorist din metroul din St. Petersburg a fost efectuată prin intermediul Telegram, informează TASS, citînd declarația FSB-ului.

Potrivit informațiilor instituției, teroristul-sinucigaș a folosit mesengerul pentru a comunica cu curatorii străini, pentru a-și ascunde „intențiile criminale la toate etapele de organizare și pregătire a actului terorist“.

Responsabili de la FSB au declarat, de asemenea, că membrii organizațiilor teroriste internaționale folosesc fără excepție internet-messengerele pentru a comunica cu curatorii din străinătate. „Pe teritoriul Federației Ruse membrii organizațiilor teroriste internaționale utilizează cel mai activ messengerul Telegram, care le oferă teroriștilor posibilitatea de a crea chaturi secrete cu un nivel ridicat de criptare a informațiilor transmise“, au adăugat responsabili din cadrul departamentului.

Pe data de 3 aprilie, în vagonul unui tren din metroul din St. Petersburg, care-și urma traseul de la stația „Sennaia Ploșadi“ spre „Tehnologhiceski Institut“, a fost detonat un dispozitiv exploziv. În urma exploziei au murit 16 persoane, aproximativ 50 fiind rănite. Serviciile speciale au reușit evitarea unei alte explozii la stația „Ploșciadi Vostania“. A fost deschisă o cauză penală în temeiul articolului „act terorist“. Potrivit Comitetului de Investigații din Rusia, bomba a fost detonată de originarul din Kîrgîzstan în vîrstă de 22 de ani Akbarjon Djalilov, care a primit cetățenie rusă.

De la mijlocul lunii mai, în Rusia se discută activ posibilitatea blocării Telegram. Roskomnadzor solicită insistent de la administrația messengerului oferirea datelor necesare pentru introducerea acestuia în registrul organizatorilor de răspîndire a informației. Responsabilii de la compania vizată ignoră însă această cerere. Pe data de 26 iunie fondatorul serviciului, Pavel Durov, a declarat că cerința contravine Constituției, precum și „demonstrează necunoașterea modului în care este criptată informația în anul 2017“.


„Pentru a combate terorismul prin blocaje va fi nevoie de blocarea Internetului“, a afirmat Durov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?