Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fraudă de circa 1 milion de lei comisă de trei businessmeni din capitală (VIDEO)

26 iun. 2017,, 09:50   Societate
4207 0

Polițiștii au demascat activitatea frauduloasă a trei bărbaţi implicaţi în scheme ilegale de introducere pe teritoriul ţării a mărfurilor de larg consum, în scopul obţinerii unor profituri băneşti impunătoare.

Astfel, poliţiştii au constatat că indivizii, cu vîrstele cuprinse între 42 şi 54 de ani, au amenajat mai multe depozite clandestine şi secţii comerciale pe diferite adrese din Chişinău, unde erau depozitate şi comercializate ilegal diverse instrumente electrice în lipsa actelor ce permit acest gen de activitate.

Respectiv, în cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate concomitent la 10 puncte clandestine, poliţiştii au depistat mărfuri în valoare de circa 1 milion de lei, cum ar fi burghiuri electrice, aparate de sudat, rotopercutoare, cazane de diferite modele etc. Astfel, s-au sigilat toate încăperile verificate, pînă la adoptarea deciziei instanţei de judecată, iar pe marginea acestui fapt a fost iniţiată o cauză penală pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, care prevede o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 47 000 de lei la 67 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Actualmente cazul este cercetat sub aspectul identificării complicilor, precum şi al căilor de transportare ilegală a mărfurilor pe teritoriul ţării.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?