X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Nașul și cu finul au pretins 60 000 euro. Detalii în cazul reținerii fostului șef de la MAI

25 iun. 2017,, 19:22   Societate
5270 4

Fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și Viceministru al Afacerilor Interne a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție.

Funcționarului i se incriminează că ar fi trebuit să primească prin intermediul finului de cununie zeci de mii de euro mită pentru a soluționa favorabil un dosar.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, un angajat al Serviciului Vamal, tot el finul de cununie al fostului viceministru, ar fi extorcat și primit 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal, în care denunţătorul este învinuit de fabricarea și punerea în circulație a multiplelor carduri bancare.

Dat fiind faptul că denunțătorul nu dispunea de suma respectivă, întelegerea a ajuns pînă la vînzarea apartamentului pentru a face rost de bani. Vameșul ar fi găsit și un cumpărător pentru acel imobil, care, însă, nu a putut fi vîndut din motiv că era înregistrat pe o terță persoană.

Ulterior, dînd asigurări că problema procesului penal poate fi soluționată prin intermediul nașului de cununie, vameșul a prezentat drept argument pasaje din discuția cu acesta pe Viber. În ultimă instanță, s-a convenit că banii vor fi transmiși în două rate cîte 45 000 de euro și 15 000 de euro, respectiv, pănă la data de 24 iunie curent.


Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, atît angajatul vamal, cît și fostul viceministru au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore. La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea administrării probelor utile și pertinente pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz în temeiul art. 326 alin. 3. Cod penal al Republicii Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pînă la 7 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?