Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Bălți și-au finisat lucrările exercițiile „Scutul Păcii 2017”

24 iun. 2017,, 12:30   Societate
2142 0

Circa 200 de militari din Batalionul 22 de menținere a păcii şi Brigada „Moldova” participă la exercițiul „Scutul Păcii 2017”, care se desfășoară la Centrul de instruire militară din municipiul Bălți.

Potrivit comandantului exercițiului, locotenent colonelul Serghei Iliciuc, scopul aplicațiilor este instruirea efectivului Batalionului 22 de menținere a păcii în domeniul planificării și organizării operațiunilor de menținere a păcii în componența unui contingent multinațional. În cadrul acestor aplicații are loc autoevaluarea subdiviziunilor Batalionului 22 de menținere a păcii, conform Conceptului Capabilităților Operaționale (OCC).

În cadrul aplicațiilor sînt testate capacitățile militarilor la îndeplinirea misiunilor specifice unei misiuni internaționale de menținere a păcii - patrularea, convoiul şi escorta, percheziția persoanelor civile şi tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securității obiectivelor strategice, precum şi evacuarea medicală şi acordarea primului ajutor medical.

OCC este un instrument de colaborare în cadrul Programului ”Parteneriat pentru Pace”, exprimat prin implementarea standardelor occidentale în instruirea şi evaluarea subunităților Armatei Naţionale pentru participare în operațiuni multinaționale de menținere a păcii. Armata Națională a aderat la OCC în anul 2007.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?