X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia a lansat şase rachete asupra unor baze ISIS, în Siria

23 iun. 2017,, 23:30   Externe
1638 1

Rusia a lansat şase rachete asupra ISIS, în Siria, din Marea Mediterană. Proiectilele au fost trase de pe două nave de război şi un submarin și au vizat ţinte aparţinând grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, a anunţat vineri Ministeru rus al Apărării, citat agenția Tass.

Potrivit comunicatului, fregatele ”Amiral Essen” şi ”Amiral Grigorovici” şi submarinul ”Krasnodar” au tras şase rachete de tip Kalibr asupra unor centre de comandament şi depozite de armament din regiunea Hama. ”Atacul masiv cu rachete a distrus centre de comandament şi depozite importante de armament şi muniţie aparţinând teroriştilor Statului Islamic în regiunea Aqirbat, în provincia Hama”, se arată în comunicat.

Atacul a fost surprins pe camere de armata rusă, care a realizat un colaj și l-a publicat pe contul de Youtube al Ministerului rus al Apărării. În imagini se poate vedea momentul în care sunt lansate rachetele de pe nave, dar și impactul asupra unor clădiri situate într-o zonă deșertică.

Ultima oară când Rusia a anunţat atacuri în Siria cu rachete de tip Kalibr a fost pe 31 mai. Atunci, Rusia a lansat patru rachete de croazieră asupra unor obiective ale grupării teroriste Statul Islamic, din apropiere de orașul Palmira. Rachetele au distrus echipamentul jihadiștilor și au ucis mai mulți militanți care au fugit din Rakka în Palmira, a anunțat ministerul apărării de la Moscova, citat de Russia Today.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?