X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Peste 20 de sate din Moldova s-au alăturat campaniei „Dezvoltăm cu drag ACASĂ”

23 iun. 2017,, 17:10   Societate
3749 0

Campaniei „Dezvoltăm cu drag ACASĂ” s-au alăturat deja 23 de localităţi din Moldova. Campania presupune realizarea proiectelor de infrastructură locală, susţinute financiar de băştinaşi aflaţi peste hotare.


Managerul proiectului Migraţie şi dezvoltare locală (MiDL), Olesea Cazacu, a menţionat că, în satul Selemet din raionul Cimişlia, cu ajutorul foştilor băştinaşi, se construieşte o piaţă agroalimentară modernă. În satul Gura Galbenei din acelaşi raion este reconstruită o porţiune de drum. În satul Cărpineni din raionul Hînceşti drumurile locale sînt întreţinute cu autogrederul procurat cu suportul băştinaşilor. În satul Ciuciuleni din acelaşi raion este extins sistemul de aprovizionare cu apă potabilă.

Printre proiectele realizate în alte localităţi se numără: evacuarea deşeurilor, întreţinerea drumurilor locale, organizarea activităţilor de recreare şi sport, iluminatul public, precum şi alte servicii comunitare complexe.

Circa 200 de mii de locuitori dintre cele 23 de localităţi partenere ale MiDL vor beneficia de servicii mai bune graţie celor peste 6 mii de băştinaşi care au transferat circa 8,6 mii.

Primăriile au contribuit cu 4 mii, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) – cu 416 mii, iar suma totală a investiţiilor a constituit 2 mii.

Majoritatea proiectelor vor fi gata la finele lunii august, iar cele care implică construcţia se vor încheia la începutul anului 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?