X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

SUA: Trebuie implementate complet recomandările Comisiei de la Veneţia

23 iun. 2017,, 16:20   Politică
3533 7

SUA au atras atenţia asupra necesităţii de a "implementa complet în spirit şi în literă recomandările făcute Moldovei de Comisia de la Veneţia".

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Bridget Brink, a remarcat "dialogul constructiv" dintre Moldova şi SUA şi a exprimat speranţa că "întrevederea la nivel înalt va da un nou impuls dialogului şi cooperării bilaterale".

„Am convenit să cooperăm în toate domeniile care contribuie la realizarea alegerii europene a Moldovei. În reforma judiciară noi ne-am axat pe prioritizarea reformelor în domeniul judiciar, deci pe paşi adiţionali de a combate corupţia, îmbunăţirea eforturilor de a combate traficul de fiinţe umane. În domeniul energetic am discutat despre eforturile pentru diversificarea resurselor de energie şi, de asemenea, pentru îmbunătăţirea securităţii energetice a ţării", a spus Bridget Brink.

Oficialul a felicitat Guvernul Republicii Moldova în legătură cu semnarea noului program cu FMI şi progresul realizat, menţionînd necesitatea "de a continua reformele pentru a primi finanţarea necesară".

„Este foarte necesar de a-i trage la răspundere pe toţi cei vinovaţi de frauda bancară şi de a implementa recomandările incluse în raportul Kroll", a menţionat Brink.

De asemenea, ea s-a pronunţat pentru independenţa şi consolidarea securităţii Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?