Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Phenianul afirmă că studentul american Otto Warmbier nu a fost torturat

23 iun. 2017,, 20:00   Externe
1525 0

Phenianul a dezmințit vineri că studentul american Otto Warmbier, decedat în SUA după ce a fost eliberat în comă în urma a 18 luni de detenție în Coreea de Nord, a fost torturat sau maltratat în închisoare în Coreea de Nord, informează AFP.

Aceasta este prima reacție a Phenianului după anunțarea decesului, luni, în SUA, al studentului de 22 de ani care a fost repatriat în 13 iunie în comă.

El fusese condamnat în Coreea de Nord la 15 ani de muncă silnică pentru furtul unui afiș de propagandă.

'Agențiile noastre competente îi tratează pe toți criminalii (...) în respectul legilor naționale și al standardelor internaționale', afirmă Consiliul pentru reconciliere națională, citat de agenția oficială nord-coreeană KCNA.

Președintele sud-coreean Moon Jae-In, așteptat săptămâna viitoare în SUA, a declarat marți că de moartea lui Warmbier se face vinovat regimul 'irațional' de la Phenian, iar președintele american Donald Trump a văzut în acest deces 'un scandal absolut'.


La rândul său, un purtător de cuvânt nord-coreean a acuzat Coreea de Sud că încearcă să se folosească de decesul lui Otto Warmbier pentru a obține eliberarea a șase deținuți sud-coreeni.

'Ei nu au absolut nicio idee despre cât de bine a fost tratat Warmbier (...), dar îndrăznesc să pronunțe cuvintele 'rele tratamente' și 'tortură'', a spus acesta, potrivit KCNA. 'Faptul că Warmbier a murit subit în mai puțin de o săptămână de la revenirea sa în SUA, în condițiile în care indicatorii săi de sănătate erau într-o stare normală, este un mister și pentru noi', a continuat purtătorul de cuvânt al MAE nord-coreean, care a apreciat totodată că Warmbier a fost 'victima politicii de așteptare strategică' a fostului președinte american Barack Obama, a cărui administrație nu a cerut niciodată eliberarea sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?