X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministerul Justiţiei vrea să facă justiţia din Moldova mai transparentă

23 iun. 2017,, 13:50   Politică
2634 1

Ministerul Justiţiei, în colaborare cu Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), continuă să promoveze în republică programul "Justiţie transparentă".


Astfel, în cadrul lansării campaniei de promovare a programului, reprezentanta USAID Moldova, Cristina Malai, a spus că scopul acestuia este automatizarea instanţelor judecătoreşti, pentru ca sistemul judiciar să fie mai accesibil publicului. Etapele de realizare a programului sînt: implementarea serviciului e-dosar, instruirea judecătorilor şi a personalului instanţei privind acest nou sistem, campania de informare a cetăţenilor şi posibilitatea de a monitoriza online performanţele judecătorilor.

„Guvernul SUA continuă să promoveze supremaţia legii la nivel mondial, iar USAID susţine statul de drept şi reforma sectorului judiciar în Moldova printr-o serie de proiecte. Susţinem crearea şi gestionarea dosarelor electronice şi înregistrarea audio a proceselor pentru asigurarea transparenţei şi eficienţei. Scopul nostru este ca justiţia să inspire mîndrie poporului Moldovei”, a comunicat ambasadorul SUA în RM, James Pettit.

Implementarea programului pilot a început în anul 2007 şi se dezvoltă în continuare. În 2015 a fost lansat modulul de dosar electronic, care se află în proces de testare pînă în decembrie 2017. Activitatea programului este planificată pentru cel puţin 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?