Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mare atenţie! Nu reîncălziţi aceste alimente

24 iun. 2017,, 04:00   Mai multe...
10141 0

Ritmul rapid al vieții se reflectă de asemenea în alimentele pe care le mîncăm. De multe ori trebuie să ne reîncălzim alimentele deja preparate, o practică ce ar trebui evitată atunci cînd este vorba de produse care devin toxice în timpul procesului.

În timpul reîncălzirii unele produse îşi schimbă structura, își pierd proprietățile nutriționale, și chiar devin toxice.

Ciupercile

Cel mai bine este să se mănînce ciupercile imediat după prepararea acestora, iar în cazul în care există o parte rămasă, este mai bine să se consume la rece. Același lucru este valabil pentru supe, tocăniţe și risotto cu ciuperci.

În timpul reîncălzirii lor este vorba de o schimbare a proprietăților proteinelor și chiar și în gustul produsului alimentar în sine. Ele pot provoca apoi diferite probleme digestive și isi pierd beneficiile lor de sănătate.


Puiul

Modificarea structurii de proteine care are loc în timpul reîncălzirii de ciuperci se aplică si pentru carne.

Astfel, nu se recomandă reîncălzirea la temperaturi ridicate, mai ales atunci cînd vine vorba de carne de pui, care conține mai multe proteine decat carnea roşie. Dacă decizi să faci acest lucru, mai bine reîncălzește carnea la temperaturi mai scăzute și pentru un timp mai îndelungat.

Cartofii

Cartofii sînt un aliment foarte nutritiv, care nu ar trebui să fie reîncălzit, deoarece atunci îşi pierde cele mai multe dintre proprietățile și chiar devine toxic. Mănîncă-l imediat după preparare sau la rece, în cazul în care procentul de amidon este cel mai mare. Dacă vă pregătiți mîncare pentru cîteva zile în avans, se separă de cartofi şi gătiţi-l în plus.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați care, prin reîncălzire devin nitriți. El poate cauza cancer în organismul uman și de aceea este foarte recomandat pentru spanac să fie consumat în mod exclusiv în stare proaspătă, adică, imediat după preparare.

Sfecla

Sfecla conține de asemenea nitrați, care devine odată cu reîncălzirea extrem de dăunătoare. Acest lucru nu înseamnă că nu poți mînca sfecla a doua zi după, dar numai că nu ar trebui să o reîncălzeşti.

Țelina

Țelina, care este de obicei folosită pentru supe, ar trebui să fie întotdeauna luată după gătit, împreună cu morcovul. Aceasta conține, de asemenea, nitrați. Se poate încălzi supa dacă ați eliminat anterior ţelina şi morcovul.

Ouale

Ouale sînt un aliment extrem de riscant pentru reîncălzire. Este un aliment care devine, de asemenea toxic în timpul expunerii la temperaturi ridicate. Acest lucru nu se aplică în cazul în care ouăle sînt amestecate în sosuri, cum ar fi béchamel, dar se aplică în feluri de mîncare cu ouă fierte sau coapte, cum ar fi musaca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?