X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tănase vorbește despre situația lui Filat și relația cu Plahotniuc

23 iun. 2017,, 10:10   Politică
11425 8

Fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase a vorbit în premieră despre situația în care s-a pomenit fostul său coleg de partid, ex-liderul PLDM, Vlad Filat, notează NOI.md.

Într-un interviu pentru „Ziarul de Gardă”, Tănase a dat de înțeles că regretă situația în care a ajuns Filat, dar a spus că nu va răspunde la întrebarea de ce s-a ajuns sau cum s-a ajuns la asta.

„Ma irită cînd văd cum se dă demonstrativ cu piciorul în el. Cei care l-au îngropat pe Filat sînt tot cei care au încurajat cele mai întunecate parți ale carcaterului lui. Orice om are porniri nesănătoase, așa că depinde cu cine ești alături. Dacă ai alături un om normal, ți le temperează. Dacă ai alături o pușlama, ți le alimentează. Cei care cel mai mult sar acum la gîtul lui erau cei care aplaudau în jurul lui cînd făcea cele mai mari greșeli. Îmi amintesc cum se gudura Ion Sturza în vara anului 2009 pe lîngă Filat ca să-l facă premier după ce cîștigasem noi alegerile. Ulterior, pe cînd nici măcar nu era sentința primei instanțe, el îl făcea pe Filat găinar la ProTV. Este o chestie de bun simț”, a comentat Tănase.

Întrebat în ce relații este cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, fostul președinte al Curții a spus scurt: „În nicio relație, am comunicat cît eram prin Parlament și cam atît.” El a mai menționat că nu ține minte cînd a vorbit ultima oară cu președintele democraților.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc i-a cerut vreodată ceva, Tănase a răspuns negativ.


„Mă faceți să rîd. Ce poate să-mi ceară mie omul care controlează puterea politică în stat? Ce pot să-i dau eu lui? Ce am eu și nu are el?”, a spus el.

El a negat cu vehemență faptul că proiectul politic al liderului PDM ar fi legat cu deciziile adoptate anterior de Curtea Constituțională.

„Pur și simplu, anumiți actori politici tot timpul încearcă să găsească explicații simple la lucruri mai complicate. Este foarte ușor să pasezi toată răspunderea pentru propriile ratări pe Plahotniuc. Eu mă consider un om mai mult sau mai puțin informat. Deseori aud tot felul de fabulații despre „mîna lui Plahotniuc” în anumite situații care mă fac să zîmbesc, pentru că nu sînt adevărate. Oamenilor le place să fabuleze. Plahotniuc este de vină că toată energia protestatară din 2015 s-a terminat cu trei corturi goale în Piața Marii Adunări Naționale? Plahotniuc este de vină pentru incapacitatea opoziției de a articula niste proiecte coerente? În politică fiecare are locul pe care îl merită în funcție de capacitățile, abilitățile sale și resursele deținute. În politică naivitatea nu este o virtute, ci o prostie”, a menționat Alexandru Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?