X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova şi Azerbaidjanul își vor majora schimbul de mărfuri

23 iun. 2017,, 11:51   Economie
1699 0

Republica Moldova şi Republica Azerbaidjan vor intensifica schimbul bilateral de mărfuri şi își vor activiza cooperarea în energetică.

Aceste subiecte au fost abordate în cadrul întrevederii pe care preşedintele Moldovei Igor Dodon a avut-o la Baku cu prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasizade, cu care în timpul cinei au vorbit despre acţiunile concrete ce urmează a fi întreprinse pentru realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul întrevederii cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, comunică NOI.md.


După cum a comunicat Serviciul de presă al şefului statului moldovenesc, în Moldova sînt înregistrate peste 100 de întreprinderi cu capital azer cu un volum de circa 1,5 milioane de dolari SUA şi s-a reiterat interesul pentru promovarea şi susţinerea în continuare a proiectelor investiţionale ale agenţilor economici din cele două ţări.

„Acest volum al raporturilor comerciale bilaterale nu reflectă în deplină măsură capacităţile de cooperare ale ţărilor noastre în sectorul nominalizat, fapt ce demonstrează necesitatea unor acţiuni comune în vederea sporirii schimbului comercial-economic între ţările noastre.

Ne vom strădui să organizăm în toamna anului curent vizite la Chişinău pentru mai mulți antreprenori azeri, care vor putea evalua la fața locului posibilităţile de dezvoltare a cooperării economice bilaterale”, a specificat Igor Dodon.

Şeful statului a reiterat interesul pentru activizarea cooperării cu partea azeră în sfera energetică. A fost exprimat interesul pentru participarea unor potenţiali parteneri azeri la activităţile zonelor economice libere şi ale parcurilor industriale din Republica Moldova.

Preşedintele Moldovei a exprimat interesul pentru participarea producătorilor azeri la expoziţiile specializate organizate cu regularitate în ţara noastră.

În alt context, oficialii au discutat despre recunoaşterea reciprocă a diplomelor de studii. „Un asemenea acord este semnat între țările noastre, însă acesta nu funcționează. Deci există necesitatea punerii în practică a acestui document”, a menţionat Igor Dodon.

Totodată, părțile au abordat subiecte legate de implementarea unor programe comune în domeniul social, cultural precum şi în alte sfere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?