X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Majoritatea adresărilor la avocatul poporului ţin de condiţiile de detenţie

23 iun. 2017,, 13:00   Societate
1674 0

Mai mult de jumătate din adresările la Avocatul Poporului ţin de condiţiile de detenţie în închisori. Totodată, deţinuţii se plîng de aplicarea relelor tratamente.

Despre aceasta a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Avocatul Poporului, Mihai Cotorobai. Potrivit lui, condiţiile în cele peste 60 de instituţii de detenţie din ţară, inclusiv în spitalele de psihiatrie şi instituţiile psiho-neurologice, nu s-au îmbunătăţit esenţial şi ating nivelul de severitate necesară pentru a constitui tratament inuman şi degradant.

În cele 17 penitenciare din ţară se află circa 8 mii de deţinuţi. Doar trei penitenciare corespund standardelor minime de detenţie: Penitenciarul nr. 7 de la Rusca, Penitenciarul nr. 10 din Goian şi Penitenciarul nr. 1 din Taraclia. În condiţiile unei tendinţe constante de creştere a numărului deţinuţilor în raport cu capacitatea de cazare a sistemului penitenciar (care este actualmente de aproximativ 5 500 de locuri), se înregistrează o suprapopulaţie de peste 40%. Infrastructura învechită nu este adaptată la sistemul de celule şi nu permite separarea condamnaţilor în sectoare mici.

Acest lucru, în combinaţie cu insuficienţa personalului, duce la perpetuarea violenţei şi subculturii în mediul penitenciar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?