Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Aproximativ 600 de clădiri din Anglia au izolație similară cu cea de la Grenfell Tower

22 iun. 2017,, 22:00   Externe
2379 0

Aproximativ 600 de imobile din Anglia ar avea o izolație similară celei folosite la Grenfell Tower, blocul de apartamente din vestul Londrei care a ars în noaptea de 13 spre 14 iunie, incident soldat cu cel puțin 79 de morți, a indicat joi o purtătoare de cuvînt a guvernului britanic, citat de AFP.

''Pînă acum, trei eșantioane de izolație s-au dovedit a fi inflamabile'' de la începutul inspecțiilor desfășurate în urma incendiului de la Grenfell Tower, a spus ea.

Numărul clădirilor din Anglia unde s-a folosit o izolație similară este estimat la 600, în contexul în care izolația de la Grenfell a avut un rol important în propagarea extrem de rapidă a incendiului.

Contactată de AFP, o altă purtătoare de cuvînt din Downing Street 10 nu a dorit să precizeze dacă se poate considera că izolația de la Grenfell Tower era inflamabilă, evocînd ancheta în desfășurare.

''Este evident că nimeni nu va continua să trăiască în clădiri periculoase, locuitorii vor fi mutați dacă este nevoie și li se va cere proprietarilor să furnizeze noi locuințe acolo unde posibil'', a adăugat purtătoarea de cuvînt a premierului Theresa May.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?