Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

BCT ar putea prelua funcţiile de reglementare a activităţii de asigurări

22 iun. 2017,, 15:20   Economie
1785 0

Funcţiile de control şi reglementare a activităţii pieţei de asigurări în Transnistria ar putea fi transmise de la guvern băncii centrale (BCT).


Acest lucru este prevăzut în amendamentele legislative iniţiate de deputaţii Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN Victor Guzun şi Oleg Leontiev. Ieri comitetul parlamentar pentru dezvoltarea antreprenoriatului şi industriei a examinat proiectul de lege şi l-a recomandat spre adoptare în prima lectură.

Prezentînd documentul, Victor Guzun a spus că piaţa de asigurări a Transnistriei se dezvoltă intens, a fost adoptată legea privind asigurarea RCA şi a apărut necesitatea unei reglementări clare a normelor juridice în domeniul asigurărilor.

De aceeaşi opinie este preşedintele BCT, Vladislav Tidva, care a menţionat că în Rusia anume banca centrală reglementează toate segmentele pieţei financiare.

"În ultimul timp ne-am confruntat cu probleme serioase, cînd una dintre companiile de asigurări a împrumutat o mare sumă de bani de la bancă. A fost o acţiune neaşteptată pentru toţi, inclusiv pentru autoritatea de reglementare financiară. Acest proiect de lege are drept scop de a nu admite pe viitor asemenea situaţii", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?