Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Flashmob cu ocazia lansării campaniei "Meserie pe plac - viitorul asigurat"

22 iun. 2017,, 11:13   Societate
1769 0

Ministerul Educaţiei organizează joi un flashmob cu ocazia campaniei de informare pentru susţinerea învăţămîntului profesional "Meserie pe plac - viitorul asigurat".

Potrivit datelor din cadrul ministerului, circa 200 de profesori şi elevi ai şcolilor profesionale vor prezenta un dans în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Scopul campaniei este de a comunica oamenilor care sînt avantajele învăţămîntului profesional tehnic (ÎPT). Pe tot parcursul campaniei, care va lua sfîrşit în august, vor fi prezentate istorii de succes, spoturi video şi audio pentru elevii gimnaziilor, se vor organiza evenimentele şi dezbateri despre perspectivele oferite de învăţămîntul profesional tehnic.

Campania este îndreptată spre susţinerea uneia din strategiile de dezvoltare a învăţămîntului profesional tehnic pentru anii 2013-2020, care prevede sporirea atractivităţii acestui domeniu de învăţămînt, dar şi creşterea cu 10% a numărului de elevi ai ÎPT.

Absolvenţii actuali au posibilitatea să-şi aleagă una din cele 80 de meserii şi 100 de specialităţi, care sînt predate la 11 centre de excelenţă, 32 de colegii şi 47 şcoli profesionale.

UE susţine sistemul de învăţămînt profesional tehnic al RM prin programul de ajutor bugetar de 25 mil. euro şi ajutor tehnic de 5 mil. euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?