X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip, contrazis de un oficial european

21 iun. 2017,, 17:26   Politică
5950 6

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu premierul Pavel Filip.

Într-o conferință de presă comună a celor doi, Hahn s-a alăturat altor oficiali europeni în îndemnul ca Moldova să se conformeze în totalitate avizului Comisiei de la Veneția. Hahn a spus că de asta va depinde și asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro.

„Opinia Comisiei de la Veneția trebuie luată în considerare în buchea și spiritul legii. Așteptăm ca Moldova să urmeze în totalitate recomandările Comisiei de la Veneția. Schimbarea sistemului electoral, în contextul actual politic al R. Moldova, pune democrația țării în pericol. Discuția cu privire la sistemul electoral este un subiect cheie în ceea ce ține finanțarea”, a spus Hahn.

„Declarația Comisiei de la Veneția a fost foarte clară: acum nu se recomandă schimbarea sistemului electoral. Dar se pare că există voință politică, cel puțin în câteva tabere politice. Acum este timpul să înceapă negocierile cu toți factorii de decizii. Dacă totul este decis și este o decizie finală, în opinia mea asistența macrofinanciară este legată de avizul Comisiei”, a declarat oficialul european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?