X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Germania vrea să majoreze numărul de poliţişti din cadrul misiunii OSCE în Donbass

21 iun. 2017,, 22:00   Externe
2533 0

Obiectivul principal al noilor angajați ai misiunii de monitorizare va fi supravegherea situaţiei în zona de conflict.

Autorităţile Germaniei au adoptat decizia de a-şi extinde participarea la misiunea de monitorizare a OSCE în Donbass. La momentul actual, în zona de conflict lucrează 28 de cetăţeni ai RFG, dar numai unul dintre ei este polițist. Conform preconizărilor, în viitorul apropiat vot trebui să monitorizeze situaţia cel puţin 10 poliţişti şi vameşi, a comunicat reprezentantul guvernului german Shteffen Zaybert.

Pînă la 10 poliţişti şi angajați ai vămii vor face parte din componenţa misiunii OSCE. Sarcina lor principală va fi monitorizarea situaţiei în Donbass, a comunicat jurnaliştilor reprezentantul cabinetului de miniştri.

După cum a menţionat Shteffen Zaybert, situaţia privind reglementarea conflictului rămîne extrem de complicată, deoarece OSCE zilnic înregistrează „sute de încălcări ale regimului de încetare a focului”.

Menţionăm că în ultima jumătate de an au devenit frecvente cazurile de agresare a angalaților misiunii internaţionale. După cum a comunicat anterior Life, reprezentanţii organelor de drept ale RPD au reuşit să-i reţină pe bărbaţii care au comis un atac armat asupra observatorilor organizaţiei pe 20 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?