Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Poziția PLDM și PCRM față de moțiunea înaintată de socialiști

21 iun. 2017,, 14:41   Politică
2472 4

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova anunță că nu va susține proiectul moțiunii de cenzură elaborat de Partidul Socialiștilor (PSRM).

Potrivit deputatului Grigore Cobzac, moțiunea socialiștilor „este despre totul și despre nimic”.

„Noi nu vom susține această moțiune de cenzură. Dacă socialiștii cu adevărat ar dori să demisioneze Guvernul, ei s-ar fi alăturat la moțiunea noastră de cenzură care avea niște prevederi foarte clare, importante, precum factorul corupției. Prin moțiunea sa, PSRM a refuzat să semneze moțiunea noastră ca să nu fie discutat în plen subiectul implicării în acte de corupție a unor membri din Guvern”, a declarat Cobzac reporterului Deschide.MD.

La rândul său, deputatul comunist Elena Bodnarenco a declarat că fracțiunea încă nu a luat o decizie cu privire la moțiunea elaborată de PSRM, dar în opinia sa personală, documentul este pregătit foarte slab.

„Desigur că noi suntem împotriva acestui Guvern. Suntem împotriva reformelor promovate de Cabinetul de miniștri. PCRM a semnat proiectul PLDM cu privire la înaintarea moțiunii de cenzură împotriva activității Guvernului, și nu doar a semnat, dar și a venit cu anumite propuneri. Socialiștilor i s-a propus să se alăture moțiunii, însă ei au refuzat. Unicul lucru pe care îl pot spune este că textul moțiunii PSRM este unul slab. Este o moțiune politică, și nu economică”, susține Bodnarenco.


Amintim că deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac a anunțat la începutul lunii iunie inițierea de către PLDM a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Filip, pentru ca subiectul anabolizantelor să fie discutat, totuși, în Parlament.

Acum o săptămână, și deputații PSRM au anunțat despre inițierea moțiunii de cenzură împotriva activității Guvernului condus de Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?