Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Putin a acceptat invitaţia lui Dodon de a veni în vizită în Moldova

21 iun. 2017,, 14:32   Politică
4638 1

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reacţionat pozitiv la invitaţia lui Igor Dodon de a efectua o vizită oficială în Moldova, care ar putea avea loc în anul 2018.

Preşedintele moldovean a făcut acest anunţ marţi seara, în cadrul unei emisiuni televizate de la Accent-TV.

"Am vorbit despre aceasta. În Rusia, astăzi începe campania electorală. Cred că vizita va avea loc după alegerile prezidenţiale din martie 2018. Sînt sigur că Vladimir Putin, înainte de sfîrşitul mandatului meu, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova", a spus Dodon.

Şeful statului a atras atenţia din nou la faptul că pentru Moldova este foarte important să restabilească "parteneriatul strategic cu Rusia", fără de care, în opinia sa, Moldova nu va putea să-şi restabilească economia pe deplin.

"În ultimii opt ani noi am admis o dezaxare în colaborarea comercial-economică, preferînd Uniunea Europeană în defavoarea comerţului cu Rusia", a menţionat preşedintele, precizînd că Moldova nu trebuie să-şi strice relaţiile cu Uniunea Europeană.

Potrivit lui Dodon, în noul parlament al RM, care va fi ales în timpul scrutinului de la sfîrşitul anului 2018, va trebui ridicată problema modificării unor chestiuni din blocul economic al Acordului de asociere RM-UE, pentru a obţine mai multe avantaje pentru producătorii şi exportatorii moldoveni.

Întrebat despre proiectul de lege prin care se interzice difuzarea în Moldova a programelor informative şi analitice ruseşti, preşedintele a declarat ferm că este împotriva "oricăror interdicţii", care în secolul XXI sînt pur și simplu fără sens în acest domeniu.

"Consider că oamenii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă. Să interzici înseamnă să dai dovadă de lipsă de previzibilitate. Oamenii pur şi simplu vor instala antene parabolice şi vor urmări direct posturile de televiziune din Rusia sau, şi mai simplu, vor urmări pe internet", a remarcat Dodon.

El consideră că politica interdicţiilor nu este corectă, căci autorii interdicţiilor nu vor reuşi în acest fel să reducă influenţa şi importanţa Rusiei pentru moldoveni şi pentru Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?