X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ungaria poate realiza în Moldova proiecte ample de infrastructură

21 iun. 2017,, 14:10   Economie
1860 0

Ungaria poate realiza în Moldova un şir de proiecte ample de infrastructură.

Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii președintelui Moldovei, Igor Dodon, cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi, în legătură cu încheierea mandatului de ambasador în țara noastră, relatează NOI.md.

După cum a comunicat Serviciul de presă al şefului statului, Igor Dodon a afirmat că Matyas Szilagyi a fost și rămîne un bun prieten al țării noastre. El i-a mulțumit diplomatului pentru contribuția la intensificarea dialogului politic moldo-ungar la diverse niveluri, în special pentru organizarea vizitei recente la Budapesta, întrevederile la nivel înalt cu președintele Ungariei, prim-ministrul și cu președintele parlamentului.

Potrivit preşedintelui RM, vizita care a avut loc va dinamiza semnificativ relațiile dintre statele noastre şi partea moldovenească este în așteptarea vizitei de răspuns a președintelui ungar în Moldova, în cadrul căreia vor putea fi discutate proiecte ample de infrastructură, care ar putea fi realizate în viitorul apropiat, cu sprijinul statului ungar.

”Domnul ambasador, la fel ca și Ungaria, a fost și este un susținător devotat al statalității și independenței Moldovei, avem viziuni comune asupra multor lucruri, inclusiv politicile regionale, dar și colaborarea internațională. Sînt foarte multe proiecte și programe la nivel de stat din Ungaria care ar putea fi cu succes preluate și implementate în țara noastră”, a subliniat Igor Dodon.


El i-a mulțumit diplomatului pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte de interes reciproc în domeniul cultural, social, economic, inițiate cu suportul personal al ambasadorului.

În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-maghiare, șeful statului i-a conferit domnului Matyas Szilagyi distincția „Ordinul de Onoare”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?