Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd trebuie să se strămute oamenii de pe Pămînt, în opinia lui Hawking

21 iun. 2017,, 23:00   Externe
3210 0

Savantul britanic Stephen Hawking crede că în viitorii 30 de ani omenirea trebuie să înceapă a migra de pe Pămînt. Fizicianul și-a expus opinia la Festivalul Internaţional al Știinţei şi Artelor Starmus IV, care se desfăşoară în oraşul norvegian Trondheim, comunică publicația The Telegraph.

În opinia savantului, termenul de 30 de ani este suficient pentru a crea o bază pe Lună şi 50 de ani – pe Marte. Hawking propune să fie expediate pe aceste corpuri cerești mostre de plante, animale și ciuperci. „Sînt convins că oamenii trebuie să părăsească Pămîntul. Planeta devine prea mică pentru noi, resursele noastre fizice se epuizează într-un ritm alarmant”, a declarat fizicianul.

Hawking afirmă că migraţia va permite să fie evitată suprapopularea planetei şi problemele ce ţin de încălzirea globală. În opinia omului de ştiinţă, o catastrofă din cauza căderii unui asteroid, suprapopulării sau încălzirii globale cîndva se va produce inevitabil pe Pămînt. Valorificarea spaţiului cosmic îndepărtat fizicianul o compară cu descoperirea Americii de către Cristofor Columb. În opinia lui, aceasta este o cale firească de dezvoltare pentru umanitate.

Nu este prima dată cînd savantul îndeamnă la colonizarea altor planete. Hawking a obţinut popularitate mare după ce în aprilie 1988 a fost publicată cartea de popularizare a ştiinţei „O scurtă istorie a timpului“. Ea a fost tradusă în zeci de limbi şi editată într-un tiraj total de peste 10 mil. exemplare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?