X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Savanții ruși vor să producă un remediu ”cosmic” pentru cancer

21 iun. 2017,, 00:00   Externe
3163 0

Medicamentul a fost deja testat pe șoareci bolnavi de cancer. S-a constatat că s-au vindecat chiar și animalele în stadiile avansate de boală.

Oamenii de știință ruși de la Agenția Federală Medico-Biologică (FMBA) au creat un medicament numit „leacul universal pentru cancer”. În urma testelor pe șoareci cu cancer s-a constatat că s-au vindecat chiar și animalele în stadiile avansate de cancer. Cu toate acestea, s-a dovedit că preparatul își manifestă ideal proprietățile doar în spațiu, unde a fost trimis pentru testare pentru o perioadă de șase luni. Acum, reprezentanții FMBA doresc să înțeleagă cum să obțină același efect pe Pămînt.

Principalul ingredient activ în noul medicament este așa-numita proteină de șoc termic (Heat shock proteins: HSP). Aceasta apare în organism în condiții de stres psihologic, fizic, leziuni și ajută celulele deteriorate să se recupereze mai repede. De aceea ea este numită și proteină ​​de stres.

HSP este cunoscută de o perioadă foarte lungă. La început oamenii de știință considerau că ea este capabilă doar să protejeze celulele. Ulterior s-a descoperit că ea poate „marca” celulele canceroase și, astfel, ținti sistemul imunitar pentru a ataca tumoarea. Datorită acestei proteine, ​​organismul începe să se lupte cu cancerul cu propriile forțe.

Anume în baza acestei proteine de stres oamenii de știință ruși au elaborat medicamentul. În prezent acesta este la etapa de studii preclinice. Oamenii de știință urmează să afle cea mai sigură modalitate de livrare a medicamentului spre tumoare și să studieze mecanismul de funcționare a acestuia.


Problema este că organismul nu produce HSP în cantități suficiente pentru tratamentul tumorilor. Savanții FMBA au găsit o modalitate de a o cultiva în condiții artificiale, au clonat și au lansat HSP în spațiu. Acest lucru a avut loc în anul 2015.

De ce în spațiu? Problema este că chimiștii din întreaga lume pînă acum nu cunosc cauza apariției HSP în organism, care sînt mecanismele ce declanșează nașterea ei. Acest lucru ar putea fi aflat în urma unui studiu detaliat al structurii proteinei. Problema este că structura HSP nu poate fi examinată detaliat pînă cînd aceasta nu se transformă într-un cristal. Iar în condițiile gravitației Pămîntului acest cristal are o structura neuniformă. Doar în condiții de imponderabilitate el a ieșit ideal.

Atunci cînd proteina a revenit din spațiu, savanții au început să caute opțiuni pentru a crea o variație îmbunătățită a HSP în condiții terestre. În acest scop, precum și pe o serie de alte studii ale proteinei, se preconizează să se cheltuiască 2,9 milioane de ruble.

În cadrul studiului se prevede să se realizeze cîteva lucruri. Inițial urmează să se sintetizeze o anumită cantitate HSP pură în condiții terestre. Apoi o parte de proteine se va transforma în cristale. În cele din urmă, se va examina structura cristalelor prin analiza cu raze X, adică cristalul va fi supus radiografiei.

Toate acestea urmează să fie efectuate pînă la 30 noiembrie 2017, iar la sfîrșitul studiului rezultatele trebuie să fie patentate. După cum se menționează în actele de achiziție, rezultatul va fi folosit pentru a crea un remediu autohton extrem de eficient.

- Rezultatele cercetării vor contribui la elaborarea noilor mijloace întemeiate științific pentru tratamentul cancerului, al bolilor inflamatorii și autoimune, ceea este esențial pentru dezvoltarea bazei inovatoare a industriei farmaceutice a FR, scrie în documente. În cele din urmă, proiectul are ca scop introducerea proteinei ​​de șoc termic în tratamentul formelor problematice de cancer și altor boli grave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?