X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Liderul PCRM: Reforma administrativă trebuie să rezolve problemele sociale

20 iun. 2017,, 17:30   Politică
3431 3

Reforma administrativă trebuie să fie direcţionată spre soluţionarea problemelor sociale, pentru ca autorităţile să fie "la distanţa de o mînă".

De această opinie este liderul Partidului Comuniştilor, ex-preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin, care marţi a participat la masa rotundă "Reformele administrative în Republica Moldova – obiectiv prioritar al guvernării", desfăşurată în incinta Academiei de Ştiinţe.

Voronin susţine că reforma administrativă propusă de Guvern se află deocamdată doar la nivelul unor simple discuţii.

"Cu regret, la noi în ţară reformele nu sînt duse pînă la capăt. Nu are sens să desfăşori reforma administrativă dacă nu sînt bani. În Moldova corupţia este prea dezvoltată, iar din această cauză activitatea administraţiei este desfăşurată la un nivel scăzut. Puterea le aparţine unor oameni inculţi, care au drept scop să-şi umple buzunarele", a declarat politicianul.

Potrivit lui, în republică, noţiunea de "reformă" este asociată cu noţiunea de "optimizare", iar optimizarea a dus la lichidarea liceelor şi grădiniţelor.

"Reforma administrativă va avea acelaşi sfîrşit. Autorităţile vin cu reforma sistemului electoral, cu reforma Guvernului şi cu reforma administrativă, însă ei nu ştiu ce fel de funcţii să-i dea fiecărui funcţionar, cine şi ce va conduce şi cum vor funcţiona aceste schimbări", consideră ex-preşedintele.

El a subliniat că "fiecare reformă trebuie să fie orientată spre o anumită categorie de oameni, dar nu spre toată populaţia republicii".

"Moldova nu are nevoie de atîtea reforme, ci de corectitudine şi de o legislaţie clară, în faţa căreia toţi vor fi egali. Atunci ţara se va dezvolta independent şi viaţa oamenilor se va îmbunătăţi. Avem nevoie de primari calificaţi, pe măsura aşteptărilor şi încrederii cetăţenilor", a menţionat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?