X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

"Moldsilva" va implementa un proiect finanţat de Banca Mondială

20 iun. 2017,, 15:41   Economie
2105 0

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat recent o finanţare în sumă de 27,2 milioane de dolari, acordată R. Moldova pentru Proiectul “Adaptarea la schimbările climatice”.

Acesta va oferi asistenţă pentru protecţia gospodăriilor agricole, pădurilor şi păşunilor, împotriva schimbărilor climatice în zone specifice, precum şi pentru consolidarea sistemelor naţionale de gestiune a dezastrelor naturale, comunică MOLDPRES.

Activităţile propuse de proiect au fost examinate la o întrunire a reprezentanţilor Băncii cu conducerea Agenţiei “Moldsilva”. În cadrul acesteia specialistul forestier senior al Băncii Mondiale, Tuukka Castren, a informat că "Moldsilva" va implementa compartimentele ce ţin de împădurirea și reabilitarea terenurilor degradate, plantarea fîșiilor forestiere de protecție, crearea centrului național de semințe și genetică, producerea materialului săditor rezistent la schimbările climatice, inclusiv în containere cu o capacitate de 1 mln de bucăți.

La rîndul său, directorul general al Agenției „Moldsilva", Ion Haralampov, a accentuat că activitățile planificate în cadrul acestui proiect vor impulsiona colaborarea dintre întreprinderile silvice și autoritățile publice locale, în vederea reabilitării pășunilor comunitare, fîșiilor de protecție şi terenurilor degradate.

Proiectul finanţat de Banca Mondială va sprijini Planul național de acțiuni pentru implementarea Strategiei de adaptare la schimbările climatice pînă în 2020.


În această perioadă, programul prevede investiţii pentru reabilitarea a 750 de hectare de fîşii de protecţie, planificarea a 560 ha de noi fîşii de protecţie pe terenuri agricole, planificarea a 320 ha de fîşii de protecţie de-a lungul bazinelor hidrografice, reabilitarea (prin împădurire/reîmpădurire) a 1500 ha de terenuri degradate şi reabilitarea a 1000 ha de păşuni comunitare degradate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?