Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Întreprinderile de gestionare a fondului locativ municipal, în colaps

20 iun. 2017,, 15:12   Capitala
2640 0

Întreprinderile de gestionare a fondului locativ din municipiul Chișinău riscă să ajungă într-o situație deplorabilă, iar blocurile de locuit ar putea intra nepregătite în sezonul rece.

Declarații în acest sens au fost făcute de către membrii AO „Urban Consulting”, marți, 20 iunie, la o conferință de presă la IPN.

Ianuş Cuşnir, reprezentant al asociației, spune că starea de lucruri ar fi cauzată de datoriile acumulate de ani buni, peste 600 de milioane de lei, pe care le pretinde furnizorul de agent termic de la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ.

Potrivit lui Ianuş Cuşnir, Termoelectrica eliberează, lunar, factura de plată întreprinderilor municipale, iar acestea, în baza metodologiei de facturare, calculează agentul termic livrat pentru fiecare apartament. Volumul livrat de furnizor nu coincide însă cu volumul facturat de întreprinderile municipale și ceea ce nu se acoperă se califică de furnizor ca datorii ale întreprinderilor municipale, iar acestea, la rîndul lor, nu recunosc datoriile.

„Din cauza metodologiei de facturare incorecte, care este aplicată de către întreprinderile municipale, se creează datorii artificiale, care nu sînt incluse în facturile pe care noi le primim și le achităm lunar. Locatarii nu cunosc despre faptul că metodologia de calcul este eronată și automat sîntem datori cu acele restanțe care nu sînt incluse în factură”, a declarat Ianuş Cuşnir.

Președintele asociației, Mihai Cîrlig, a declarat că din 19 iunie, domeniul locativ comunal din Chișinău întîmpină mari dificultăți. A intrat într-un colaps activitatea unor întreprinderi municipale care gestionează fondul locativ deoarece și-a pierdut toți angajații. Mihai Cîrlig spune că toate cele 23 de întreprinderi municipale au administratori provizorii din cadrul Termoelectrica, puși cu scopul de a recupera datoriile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?