X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Îndemnul PCRM către comunitatea internațională

20 iun. 2017,, 10:02   Politică
3587 1

Partidul Comuniştilor (PCRM) îndeamnă comunitatea internaţională să nu admită repetarea conflictului armat în Transnistria.

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a partidului, emisă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la tragedia din Bender.

"S-au împlinit exact 25 de ani din ziua cînd preşedintele de atunci, Mircea Snegur, a ordonat forţelor armate ale Republicii Moldova să ia cu asalt oraşul Bender. Anume aceste evenimente au fost cele mai sîngeroase din întreaga istorie a conflictului transnistrean. Sute de morţi şi răniţi, mii de refugiaţi, nevoiţi să-şi lase casele, salvîndu-se de moarte", se arată în document.

Comuniştii au calificat aceste acţiuni drept "un pas politic nereuşit", care şi astăzi "nu permite restabilirea teritorială a unităţii RM".

Autorii declaraţiei îşi exprimă îngrijorarea în privinţa tensiunii care persistă în jurul regiunii transnistrene.

"Tentativele de presiune cu forţa şi de discreditare a operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, retorica agresivă... Noi încă nu am uitat că "războiul declaraţiilor" se poate transforma uşor într-un adevărat război. Cu morţi, răniţi, distrugeri şi refugiaţi. Aşa cum a fost cu 25 de ani în urmă. La Bender", menţionează comuniştii.

Ei au adus condoleanţe rudelor şi apropiaţilor victimelor conflictului de ambele părţi.

"Îndemnăm comunitatea internaţională, garanţii şi mediatorii implicaţi în procesul de reglementare paşnică pe Nistru să nu admită tentativele unor acţiuni provocatoare, capabile să dusă la tragedia de acum 25 de ani", se menţionează în declaraţia PCRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?