Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Securiştii transnistreni neagă informaţia despre reţinerea unui spion în Ucraina

19 iun. 2017,, 17:30   Politică
3928 5

Ministerul Securităţii de Stat al autoproclamatei RMN respinge informaţia Serviciului de Securitate al Ucrainei, potrivit căreia transnistreanul pe care l-a reţinut este un angajat al ministerului Transnistriei care a încercat, la comanda serviciilor speciale ruse, să formeze în regiunea Odessa o reţea de spionaj din rîndul angajaţilor organelor de drept.


Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Ministerului, "persoana reţinută a ajuns în vizorul securităţii de stat a RMN încă la mijlocul anilor '90, în legătură cu contactele stabilite de angajatul serviciilor speciale ale Ucrainei, Vadim Mahniţki, şi informatorii lui".

Ministerul subliniază că "realizarea materialelor operative în privinţa acestui locuitor al Transnistriei nu a fost efectuată din cauza semnelor de tulburări mintale şi a comportamentului lui inadecvat, precum şi din cauza necorespunderii informaţiilor pe care le transmitea părţii ucrainene".

Potrivit ministerului, persoana reţinută a fost amendată anterior în cadrul unui dosar penal, fiind acuzată de dare de mită.

Săptămîna trecută Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că a contracarat la Odessa crearea unei agenturi a serviciilor speciale ruse din rîndul angajaţilor organelor de drept. Aceasta urma să fie organizată de un locuitor al Tiraspolului, angajat al MSS, cu cetăţene dublă, a RM şi FR, şi care activează din 1995 la serviciile speciale transnistrene şi ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?