X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Procedurile cosmetologice miniinvazive, efectuate doar de dermatovenerologi

19 iun. 2017,, 17:20   Societate
2409 0

Procedurile cosmetologice miniinvazive vor putea fi efectuate în Moldova doar de medici cu competenţe în dermatocosmetologie.

Competenţele vor fi obţinute în cadrul studiilor de rezidenţiat, la specialitatea "Dermatovenerologie", care va include mai multe ore de cosmetologie. Noile cerinţe sînt prevăzute într-un ordin al Ministerului Sănătăţii.

Surse din cadrul Ministerului au relatat că, din septembrie, în cadrul studiilor de rezidenţiat la specialitatea "Dermatovenerologie" va fi inclus modulul "Dermatocosmetologie". Diploma le va permite absolvenţilor să presteze servicii cosmetologice prin metode miniinvazive.

Absolvenţii altor specialităţi vor avea dreptul să activeze în acest domeniu doar după ce vor face instruiri de scurtă durată în domeniul dermatocosmetologie. Cursul, cu o durată de patru luni, este predat la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu".

Medicii care deja prestează servicii cosmetologice prin metode miniinvazive vor fi evaluaţi de o comisie a Ministerului Sănătăţii. În lipsa diplomelor sau certificatelor care să confirme competenţele în domeniul dermatocosmetologie, ei vor trebuie să urmeze cursurile respective.

Ordinul Ministerului Sănătăţii stabileşte competenţele profesionale şi în domeniile cosmeticii, chirurgiei plastice, estetice şi microchirugiei reconstructive.

Noile reglementări au fost propuse de un grup de lucru instituit la iniţiativa ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan, după ce mai multe femei au reclamat reacţii adverse în urma procedurilor cosmetologice miniinvazive efectuate de specialişti fără competenţe în dermatocosmetologie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?