Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Invazie de șobolani la Piața Centrală din Chișinău

19 iun. 2017,, 13:10   Capitala
4764 3

În locurile de comercializare de lîngă Piața Centrală din Chișinău care au rămas după dispersarea comercianților au fost găsiți șobolani.

Informația fost comunicată de către șeful adjunct al Poliției capitalei, Silviu Mușuc, luni, 19 iunie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, relatează NOI.md.

Rozătoarele au fost depistate printre deșeurile lăsate de comercianții stradali pe teritoriul aferent Pieței Centrale. „Plecînd, vînzătorii au lăsat un volum enorm de gunoi. Doar pe parcursul unei zile au fost evacuate 40 de mașini cu deșeuri. Este ciudat faptul că am găsit atît de multă mizerie și, în plus, șobolani. Sperăm că pe viitor va fi curat, dar totul depinde de gradul de conștientizare al cetățenilor”, a menționat Silviu Mușuc, citat de sputnik.md.


Depistarea șobolanilor în locurile de comercializare stradală a urmat după dispersarea vînzătorilor ambulanți care au activat ilegal în apropierea Pieței Centrale. Pe 15 iunie comercianții s-au revoltat de acțiunile organelor de drept care au demontat tarabele și gheretele improvizate, și i-au atacat pe unii dintre ei. În rezultatul încăierării au avut de suferit doi carabinieri și unul dintre inspectorii de patrulare, iar comercianții temporar au blocat trecerea automobilelor pe strada Bulgară și Mitropolit Varlaam.

Această informație nu este nici pe departe primul semnal despre invazia șobolanilor la Chișinău. Astfel, pe 9 iunie, o turmă din peste 50 de șobolani a fost văzută plimbîndu-se pe iarba verde din apropierea zonei pietonale, la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Dimitrie Cantemir. Reprezentanții Primăriei au menționat că Primăria a reacționat operativ la aceste informații, inițiind, în special, dezinfectarea subsolurilor blocurilor apropiate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?