X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Krasnoselski: Delegaţia noastră a fost invitată de Ministerul de Externe britanic

19 iun. 2017,, 13:15   Politică
3126 3

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a afirmat că delegaţia transnistreană a efectuat săptămîna trecută o vizită la Londra la invitaţia Uniunii de la Oxford şi a Ministerului de Externe britanic.


Despre aceasta el a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, comentînd o întrebare despre faptul că îi este interzis accesul în ţările Uniunii Europene.

"Am primit invitaţia de la Oxford cu două luni în urmă. Ne-am pregătit mult, am deschis vize. Dacă aş fi dat în căutare, Ambasada Marii Britanii nu mi-ar fi deschis viză", a spus el.

În opinia lui Krasnoselski, colegii moldoveni sînt nemulţumiţi că Transnistria "a început să fie ascultată".

"Mă întîlnesc cu diplomaţi străini, pot să le demonstrez dreptatea noastră. Sîntem ascultaţi. Desigur, ei pot să nu fie de acord, dar înţeleg că există un adevăr în poziţia noastră. Unii vor să ne blocheze informaţional, ca adevărul să nu iasă din Transnistria. Dar noi am depăşit această blocadă, drept dovadă fiind vizita noastră la Oxford. Noi participăm în formatul "5+2" cu drepturi şi obligaţiuni egale. Avem dreptul la vot. De aceea nu văd niciun fel de probleme aici, inclusiv de ordin diplomatic", a menţionat Krasnoselski.

El a reiterat că discuţiile privind statutul vizitei lui la Londra şi al întrevederilor pe care le-a avut acolo "nu îl îngrijorează".

"Noi am primit invitaţia şi am acceptat-o. Pentru mine important este să obţin o platformă şi să prezint informaţia. Am fost întîlniţi la MAE. Şi nu am fost undeva la vreo cafenea. Să zicem că a fost o vizită privată la Ministerul de Externe britanic, dacă pe cineva asta îl linişteşte", a spus preşedintele transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?