X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon a fost invitat la așa-zisa Procuratură din regiunea transnistreană pentru audieri

18 iun. 2017,, 13:57   Politică
6164 10

Așa-zisa Procuratură din regiunea transnistreană anunță că este gata să verifice informația oferită de președintele Igor Dodon cu privire la risipirea ajutorului financiar oferit de Federația Rusă regiunii separatiste. Se întâmplă după ce recent, șeful statului a declarat într-un interviu pentru un post de televiziune că banii acordați de Moscova sunt furați, informează Novostipmr.com.


Potrivit șefului așa-zisei Procuraturi din stânga Nistrului, Anatolii Gurețkii, președintele Igor Dodon aplică tactica folosită de mai mulți ani de către politicienii moldoveni și anume aceea de a acuza regiunea transnistreană de corupție, contrabandă, provocări și alte crime.

„Dacă Igor Dodon deţine o astfel de informaţie sau chiar documente, noi suntem dispuşi să acceptăm această informaţie. Dacă sunt fapte, ele trebuie să ne fie oferite, iar noi vom face totul pentru a afla adevărul, în care vom stabili dacă chiar este vorba despre furt sau pur şi simplu PR. Probabil asta se foloseşte în scopuri politice, chiar populiste. Noi desigur suntem gata să punem punctele pe i”, a declarat Anatolii Gurețkii.

Totodată, Gurețkii afirmă că reprezentanții așa-zisei Procuraturi din stânga Nistrului sunt dispuși să se întâlnească personal cu Igor Dodon.
În același timp, autorităţile de la Tiraspol afirmă că declaraţiile lui Dodon sunt făcute pe fondul unui control de audit efectuat în regiune de către experții ruși.

„La inițiativa Transnistriei, în clipa de față lucrează două companii de audit importante, care verifică resursele bugetare”, a menționat așa-zisul prim-ministru din regiune Alexandr Martînov.
Rezultatele auditului urmează să fie făcute publice pe 1 iulie.
Șeful statului, Igor Dodon, nu a comentat deocamdată declarațiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?