X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De cîţi oameni este nevoie pentru a produce un hit muzical

30 apr. 2018,, 01:30   Showbiz
6827 0

Publicaţia Music Week a realizat o analiza a top 100 melodii ale anului 2016 şi a descoperit că activitatea compunerii de muzică nu este una destinată singuraticilor.

Potrivit Music Week, în medie ai nevoie de 4,5 oameni pentru a compune un hit şi de 4,6 oameni pentru ca melodia să intre în top 30.

Mai mult de atît, 13% dintre cele mai mari hituri ale anului muzical 2016 au fost compuse de către peste 8 compozitori. Mai multe melodii precum - Let me Love You (Justin Bieber cu Dj Snake) au 11, 12 compozitori.

Doar cinci melodii din top 100 au fost scrise de o singură persoană (o melodie a fost cover, iar celălalte au fost compuse de Twenty One Pilots, Calvin Harris şi Mike Posner).

Chiar şi artiştii care sînt văzuţi de public ca fiind artişti solo colaborează cu alţi oameni. De exemplu, 9 persoane au contribuit la scrierea hit-ului Galway Girl a lui Ed Sheeran.


La creearea mega hitului "Uptown Funk" a lui Mark Ronson au participat nu mai puţin de 13 persoane, în timp ce melodia "One Dance", cea mai bine vîndută anul trecut, pe care o cîntă Drake, a fost compusă de 8 persoane.

Un motiv pentru care atît de mulţi oameni participă la creearea unei melodii este faptul că aceste colaborări încurajează creativitatea şi accelerează procesul de creaţie.

Trăim în epoca vitezei internetului, rapperul Future demonstrînd că poate lansa două albume nr 1 unul după altul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?