X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Canada denunță posibile atacuri cibernetice în cadrul alegerilor din 2019

17 iun. 2017,, 21:04   Externe
2916 0

Viitoarele alegeri din Canada ar putea fi ținta unor atacuri cibernetice inițiate de state, au avertizat vineri serviciile de informații, bazîndu-se pe evenimente de acest tip din alte țări și pe tentativele eșuate de la ultimul scrutin legislativ din 2015, potrivit AFP.

"Se constată tot mai mult amenințări cibernetice împotriva proceselor democratice în toată lumea, iar Canada nu este ferită", a precizat Centrul pentru Securitatea Telecomunicațiilor (CST).

"Pînă acum, nu am constatat încă folosirea unor capacități cibernetice de către state-națiuni care să vizeze influențarea procesului democratic din Canada în timpul alegerilor", a notat totuși CST într-un raport.

În 2015, la scrutinul care i-a adus pe liberalii premierului Justin Trudeau la putere, un atac 'nu foarte sofisticat' a vizat procesul electoral, fiind probabil opera 'unor hackeri și infractori cibernetici', a subliniat CST, instituția similară cu agenția de supraveghere din SUA, NSA.

La viitoarele alegeri legislative din 2019, "această situație s-ar putea schimba, conform percepției pe care o vor avea statele care sînt împotriva politicilor naționale și externe ale Canadei, precum și în funcție de politicile adoptate de candidați".


"Ne așteptăm ca unele acțiuni de influență să fie bine planificate și să țintească mai mult de un aspect al procesului democratic", conform documentului.

Raportul este publicat într-un moment în care SUA anchetează o eventuală ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut și după ce campania electorală a președintelui francez Emmanuel Macron a fost ținta unor atacuri cibernetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?